fredag den 28. februar 2014

Månedens nye mønster: februar

Når man nu ikke selv har nogle piger at sy til, så må man jo låne…
Jeg har syet denne lille kjole til min spanske venindes datter som er 13 mdr. Jeg har syet den i en str. 86, men undladt sømrum i sidesømmene, da hun er en slank lille dame og så har jeg sat elastik hele vejen rundt i stedet for bare midt på mellem bærestykke og kjoledel. Jeg er spændt på om den passer - det er svært når jeg ikke har haft hende at prøve den på undervejs, men jeg prøvede den da lige på min søn på 8 mdr. som er over gennemsnittet i højde og vægt og det tegner godt :-)
Den er syet efter model nr. 13 i det nyeste Ottobre 1/2014. Ribben er syet på efter LaRaLiLs syvejledning på body. Resultatet med ribben er tilfredstillende, jeg kan mærke at rutinen er ved at være der og at jeg ikke skal tage lige så langt tilløb til det som før. Det er nemlig så irriterende at bruge lang tid på noget der ikke bliver pænt :-) lige sådan med oplægningen med tvillingenål, den blev også flottere end tidligere forsøg. Rart at det går fremad.




Velourstofferne er købt i Stof 2000 og den pink rib har jeg byttet mig til med Tina som har bloggen Ms. Knit.

Det er svært at tage billeder af velour...

onsdag den 19. februar 2014

Babyjakke i junglestof

Jeg har været så glad for denne babyjakke fra Ottobre 4/2012, som jeg syede i svampestof i str. 68, at jeg blev nødt til at lave en til foråret i str. 80 til den lille glade dreng.
Jeg har brugt samme fremgangsmåde som sidst - dog med nogle små ændringer. Ribkanten har jeg trukket lidt mere i - specielt ved hætten - så den kommer til at sidde lidt mere tæt ved ansigtet. Ligesom sidst har jeg også lavet hætten lidt lavere. Og så har jeg fået brugt de nye trykknapper fra KAM i jadegrøn. Som jeg skrev om i forhold til heldragten fra Ottobre 6/2013 er jeg lidt nervøs for om stoffet kan holde til at knapperne er så svære at åbne, selvom jeg har forstærket med vliseline…vi må se…
Jeg har ligesom sidst fået god hjælp af Annas DIY til babyjakke på bloggen LaRaLiL.

Junglestoffet er fra Lillestoff og købt hos Stoff und Liebe. Jerseyen som er brugt til foer og ribkanter er fra Malika og Rosa og det samme er rib brugt til piping og ærmekanter.










mandag den 3. februar 2014

AOH-messen

Alt om håndarbejde havde her i weekenden messe i Rødovrehallen. Der var rig mulighed for at blive inspireret! Jeg har længe ønsket at lave at hæklet tæppe i granny stribes og da jeg så et godt tilbud på Kauni garn i de fineste farver, slog jeg til :-)


Overvejer at supplere med pink og gul…
Det er jo store nøgler med 150g i hver, så mon ikke 8 nøgler i alt er nok til et slumretæppe til en voksen?

Jeg synes, at det var en spændende messe. Jeg blev som sagt meget inspireret til en masse nye projekter.    
Af højdepunkter kan nævnes: workshop med Line (Marapytta) hvor vi lærte at lave sløjfer, standen med dem der lavede workshops, blogosfæren - en stand med bloggere bl.a. Karen Klarbæk, Speich Design med de flotteste patchworktæpper, Garn-iture med strik og patchwork kombineret med broderi. Osv. osv. Faktisk blev jeg nødt til at tage derud både fredag og lørdag :-) Hvis jeg skulle nævne noget jeg savnede, så kunne der godt være lidt mere med syning af beklædning til at veje op mod de mange  (ellers spændende) strikkeforretninger der havde lagt vejen forbi - men det er jo også et spørgsmål om interesse :-)

søndag den 2. februar 2014

Månedens nye mønster: januar

Mit januar-mønster er fra Ottobre 6/2013 og er en heldragt syet i str. 80 i blå jersey med turkise stjerner til min søn på snart 8 mdr.

Mønstret:
Jeg synes det var et forholdsvis enkelt mønster at gå til.

Det nye for mig:
var at bruge vliseline. Det brugte jeg til at lave forstærkning ved knapperne. Jeg har før haft uheldige erfaringer med trykknapper der lavede hul i stoffet, når jeg ikke brugte forstækning, så nu ville jeg prøve at lave det ordenligt. Jeg købte noget vliseline i stof 2000 som de anbefalede til jersey.
Ja, og så har jeg fået købt mig noget nyt udstyr…jeg blev altså fristet til at prøve KAM-trykknapper - jeg synes det er så fint, at man kan få dem i så mange farver. Jeg fandt dem her i en tysk internetbutik til en ok pris. Jeg endte med at købe startsættet med tang, 250 knapper, div. tilbehør og en kuffert til at have det hele i. Ja, når men først kommer i gang…
Nu er der så bare det ved det, at jeg synes de er meget stramme at åbne. Jeg synes næsten jeg skal hive og flå i dem med det resultat at stoffet bliver trukket lidt ud af form og jeg er bange for at rive det hele i stykker. Hm, så er det måske ikke nok med den tynde vliseline? Jeg ville bare heller ikke have at det skulle blive for stift...Er der nogen der har prøvet det og har nogle gode tips?
Derudover var det også første gang jeg prøvede at sy ribkanter på efter LaRaLiLs syvejledning til body.
Det synes jeg var en succes. Det kan godt blive endnu mere præcist, men det kommer nok med øvelsen :-)
Så alt i alt er jeg godt tilfreds med resultatet! -og kan anbefale mønstret!









Foran har jeg brugt alm str. trykknapper (T5) og i inderste bensøm har jeg brugt nogle mindre (T8), som dog skulle bestilles seperat.
Stof: Jerseyen er købt hos Tumult - Berlin som er en lille stofbutik i det berlinske kvarter Friedrichshain. De har vist også lidt internetsalg.
Rib fra Stof 2000.

Her er lidt (lettere uskarpe) billeder af modtageren :-) jeg er godt tilfreds med pasformen på dragten. Jeg har med vilje lavet ribben i benene så han kan vokse i den. Størrelsesmæssigt er mønstret ok. Min søn bruger normalt ca. str. 74.





 

lørdag den 1. februar 2014

Blogudfordring: Månedens nye mønster



Jeg har meldt mig til Christinas udfordring med at sy et nyt mønster om måneden. Det bliver spændende. Jeg synes, det er en god anledning til at afprøve nye mønstre og for at lære noget nyt.
Jeg er færdig med "mit-januar-nye-mønster " og hvis alt går vel viser jeg det frem i morgen.
Jeg glæder mig til også at blive inspireret af andre der er med i denne udfordring!