søndag den 30. marts 2014

Månedens nye mønster: Marts

I denne måned har jeg syet et par baggy bukser til min ældste. Mønsteret er fra Ottobre nr. 1/2014 nr. 20 og er syet i str. 110. Stoffet er blødt isoli fra Stofdepotet og lapperne på knæene er lavet af stof fra Malika og Rosa. Det blev debuten i at sy indvendige lommer. Der er ikke en decideret lommepose - lommen er syet på ved hjælp af en vaffelsøm, som er en dekorationssøm/broderisøm på min symaskine. Det er et godt alternativ til en dæksøm, når man ikke ejer en coverlockmaskine og det giver lige bukserne en sjov detalje. Det var også første gang jeg prøvede at sy snydegylp, men efter at jeg lige havde læst den svenske syvejedning nogle gange, var det egentlig nemt nok :-)
Jeg er meget godt tilfreds med resultatet. De er lige et nummer for store, ribben på buksebenene er bukket om, så der er plads til at vokse! (sønnen måler nu ca. 102 cm) På den måde vil jeg sige at mønstret rammer str. meget godt.
Ændringer: Jeg har undladt at sy bindebånd i - som de ellers foreslår - på den måde undgik jeg knaphuller, som jeg ikke har prøvet at lave før og så har jeg lavet taljeribben ved at måle min søn om livet og klippet elastik og rib nogle cm mindre. Jeg har altså ikke brugt mønsterdelen fra Ottobre. Det gjorde jeg af to grunde: jeg havde ikke nok rib tilbage til at lave den højere og jeg var bange for at elastikken skulle "skøjte rundt" inden i. Men løsningen her fungerer rigtig fint.
Det har været sjovt at sy denne model og det er ikke det sidste forsøg.
Synes måske at der er lige lovlig mange folder foran. Ved ikke om det er fordi de er for store, eller om det næste gang kunne være en fordel at rykke nogle af dem om bagpå…?
Jeg er også spændt på pasformen når han ikke længere skal gå med ble, tror den bliver endnu bedre.
Her er link til Ottobres udgave af bukserne.

7 kommentarer:

 1. Hvor er de flotte! Rigtig gode detaljer du har lavet med vaffelsøm og stof mix :-)

  SvarSlet
 2. Og straks måtte jeg hen forbi min egen maskine for at se om jeg også havde vaffelsting ;0)

  Lækre bukser

  SvarSlet
 3. Jeg synes det er et par super flotte bukser med nogle skønne detaljer :-)

  SvarSlet
 4. De er bare fine :-)
  Jeg har først set din blog nu men har meldt mig som fast læser og glæder mig til at følge dig.

  SvarSlet