fredag den 4. april 2014

Stofbutikker i BerlinBerlin er en af vores favoritbyer - vi føler os hjemme. Særligt i området Prenzlauer Berg.
Vi har været der snart mange gange. Første gang var på vores bryllupsrejse i 2009. Året efter vendte vi tilbage - nu med vores ældste søn i maven. Vi mødtes med vores spanske venner og cyklede en del rundt og så de mange forskellige kvarterer. Det var her det gik op for mig hvor mange stofbutikker der var. Jeg var indtrådt i "redebygningsfasen" og ville gerne sy noget til den kommende baby og hold da op hvor kunne man blive inspireret. På et tidspunkt kom jeg forbi:

Tumult-Berlin
Libauer Str. 6
10245 Berlin-Friedrichshain

 
Tumult Berlin

Det er en lille butik som ligger i Friedrichshain, som er i det gamle østberlin. De har rigtig mange fine børnestoffer og sytilbehør og er rigtig søde til at hjælpe med syprojekter. Derudover sælger de også ting som de selv syer.
Jeg faldt for et patchworktæppe og blev hjulpet til at vælge stoffer, stofmængde, fremgangsmåde osv. så jeg selv kunne lave et. Den gode service jeg fik, var det der gjorde udslaget til, at jeg kom så godt i gang med at sy i min første barsel. Så selv om der findes mange andre lækre butikker, så er det noget specielt at vende tilbage til netop denne butik.
Se mere lige her:

I det spændende Friedrichshain opdagede jeg også denne butik:

Frieda Hain
Gärtnerstr. 10
10245 Berlin-Friedrichshain

Frieda Hain


De har SÅ mange lækre børnestoffer samt legetøj og tilbehør til de små. Det er mest fastvævede bomuldsstoffer, men de har også lidt jersey, fleece, velour, stretchfrotté, frotté og rib. Ellers har de en masse bånd med mønstre på, knapper og andet sytilbehør. Derudover modeller syet op i stofferne og børnetøj fra bl.a det svenske mærke JNY samt en masse spændende ting til indretning af børneværelset.
Se mere her:

Via bloggen har jeg stiftet bekendtskab med Frau Tulpes internetbutik. Da jeg var i Berlin i sommeren 2013 var jeg nødt til lige at slå et smut forbi deres fysiske butik, der ligger tæt på Kastanien Allee i udkanten af Prenzlauer Berg. De har mange stoffer og sytilbehør og er ikke så fokuseret på børnestoffer som de to andre, men er bestemt et besøg værd.
Se mere her:

Frau Tulpe
Veteranenstr. 19
10119 Berlin-MitteNu har vi så lige været tilbage i Berlin og inden vi tog afsted søgte jeg på nettet efter nye stofbutikker. Jeg faldt over denne side, som er en oversigt over stofbutikker i Berlin. Jeg skal her indskyde, at jeg efter en del tids søgning fandt ud af, at listen ikke er opdateret i lang tid! Jeg har f.eks. ikke kunnet finde hverken Mama Makada eller Misses Bisly, så de må være lukkede. Så tjek links på butikkerne ud og evt. også åbningstider inden du begiver dig afsted! Mange af dem har nemlig heller ikke åbent hver dag/hele dagen. Efter længere tids research :-) udvalgte jeg mig nogle butikker som jeg ikke havde besøgt før. Den der lå længst væk, men dog mulig at komme til med U-bahn, var:

Rotznasen & Zuckerschnuten
Rathausstr. 90
12105 Berlin-Tempelhof
-som rent fysisk er en lillebitte butik, men som har et helt utroligt udvalg af jersey børnestoffer! Jeg har aldrig set så mange samlet på et sted! Pyha! Den ligger i underetagen i et boligkompleks og man skal ringe på for at komme ind. Det føles lidt mere som et lille lager end en egentlig butik - jeg tror de lever mest af deres DaWanda shop som du kan finde lige her. Udover den overdådige mængde jerseystoffer, er der også fastvævede bomuldsstoffer, babyfløjl, fleece, velour, sweat osv. i mere beskedne mængder.

Et godt stykke derfra, men dog i samme ende af Berlin, ligger

Smilla
Eisenacher Straße 64
10823 Berlin

Smilla

Hos Smilla har de lidt af det hele, fine designerstoffer, børnestoffer - både bomuld og jersey - lækre sweatshirtstoffer, viscosejersey, velour, fleece osv. Derudover har de garn og masser af sytilbehør samt symaskiner. Det er også her man kan komme og leje en symaskineplads for 7 euro/time og da jeg var der, så det endda ud til at der var en der gik rundt og hjalp. Læs mere om Smilla her.

I Prenzlauer Berg ligger:

Nähkontor
Bötzowstr. 13
10407 Berlin

Nähkontor

Nähkontor er en hyggelig butik indrettet i 50'er stil. De har lidt af hvert udi stof til beklædning - dog ikke mange børnestoffer, som er det jeg mest kigger efter - men et stort udvalg af sytilbehør og ikke mindst knapper.
Hjemmesiden finder du her og her skriver Makerist (håndarbejdsskole på nettet) om Nähkontor og viser fine billeder fra butikken.
Heimat Kinder
Böckhstr. 26
10967 Berlin

Heimat KinderHeimat Kinder ligger i Kreutzberg og uha det er også en af de farlige butikker at besøge, hvis man er til fine jerseyprints fra f.eks. Lillestoff! Ud over det store udvalg af børnestoffer (jersey, fløjl, velour, sweat, bomuld) syer de også selv børnetøj af de selv samme stoffer og der er rig mulighed for at blive inspireret til modeller og sammensætning af stoffer samt at få idéer til applikationer på f.eks. bukser i babyfløjl. Deres varemærke er, at lave meget lange ribkanter på ærmer og bukseben så barnet kan passe tøjet længe. Det betyder at hver model dækker over 3 størrelser. Jeg købte to bluser i sommer med Lillestoffs brandmænd - første og indtil videre eneste ens tøj til mine drenge. De er super fine, men jeg synes pasformen er lige det smalleste både i bredden og i ærmerne. Men så må man jo bare selv i gang med at sy :-) og det er også det jeg skal - med alle mine nye indkøb efter en dejlig ferie i Berlin!
Heimat Kinder finder du her og deres DaWanda shop med et lille udpluk af deres tøj, her.

Hvis du kender andre stofbutikker i Berlin, så skriv det gerne i kommentarfeltet herunder :-) 

Billeder er med undtagelse af et lånt fra butikkernes hjemmesider.

8 kommentarer:

 1. hvor er der mange lækre stofbutikker i Berlin. Jeg har aldrig været der, men det ser ud til at være et besøg værd!!
  Kh viola
  I øvrigt sikke en lækker blog du har!!

  SvarSlet
 2. Ja, Berlin er bestemt et besøg værd hvad angår stofbutikker! Derudover er der også rigtig mange spændende museer og andre seværdigheder og mange gode restauranter med rimelige priser! -Og har man børn med, er der masser af legepladser og tilbud til børn. Vi skal helt sikkert tilbage!

  SvarSlet
 3. ser jo simpelthen så fint ud - har ikke været der siden 1998 (omg) , men ville rigtig gerne dertil igen.... :)

  SvarSlet
 4. sikke et lækkert indlæg.. (manden vil nok sige det modsatte)
  vi overvejer en kærestetur til Berlin.. og dette indlæg er bestemt ikke mindre motiverende. ;o) selvom han nok ikke mener at det er en del af en kærestetur :o)

  jeg fandt din blog via din kommentar hos Binemor og har meldt mig som følger :o) glæder mig til at se dine fine sager

  SvarSlet
 5. Jeg blev så glad da jeg læste dit indlæg (for noget tid siden) for det er da også en skøn måde at dele det kreative på Stine :-) Nu har jeg lige læst aftenens indlæg ovre hos Anna, og så måtte jeg lige tilbage og kommentere på nogle af de indlæg hvor tanken ikke blev til handling...
  Jeg håber at komme en tur til Berlin i løbet af det kommende år - det er sådan en skøn by og mange år siden jeg har været der.
  Så TAK for info om stofbutikker i Berlin - de ser godt nok "farlige" ud ;-)
  Mange hilsner,
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak fordi du tog dig tid til at kommentere :-), Mette. Ja, det gælder jo Jer alle! Og uha ja, det er farligt at besøge alle de lækre stofbutikker i Berlin! Og så er disse jo kun et lille udpluk af dem...et godt tip er at tage bilen derned, så man ikke skal betale overvægt i lufthavnen :-) En anden ting jeg godt kunne tænke mig at udforske, er de mange vintagebutikker. Gerne nogle med farvestrålende kjoler-sig endelig til hvis I falder over sådan nogle på Jeres kommende rejser !

   Slet
 6. Naaaej en fantastisk side, men dælme også farligt med en liste over stofbutikker i Berlin, når man står og skal til at afsted -og faktisk skal bo i Friedrichshain ;)
  Hvordan er priserne på stof ift danske priser?
  Venligst

  SvarSlet
 7. Ja, der er mange fristelser i Berlin! Priserne ligger lidt under de danske, synes jeg. Man kan sikkert også finde billigere steder end dem jeg har beskrevet her, men så er kvaliteten også en anden. Rigtig god tur-er helt misundelig! Jeg har dig ikke plads til nyt i mit stofskab :-)

  SvarSlet