søndag den 15. juni 2014

Månedens nye mønster: maj - fødselsdagsdragt
I år abonnerer jeg på Ottobre-bladene - en dejlig julegave som skaber glæde, sylyst og inspiration i mange måneder. I det nyeste blad 3/2014 er der en sommerdragt, som er mit maj-mønster.
Jeg har syet den i str. 86 til min mindste mand der lige er fyldt 1 år. Den har en lukning, som jeg ellers kun har set på det franske børnetøj jeg købte til den store.
Af en eller anden grund går jeg altid lidt i stå på mine syprojekter når jeg skal sy rib rouleau'er på. Det bliver tit udsat i nogle dage, jeg skal lige tage tilløb. Selvom der er mange tommelfingerregler med fremgangsmåde er det svært at få pænt, synes jeg. Men det er jo nok også grunden til at coverlockmaskinen + ekstra udstyr til den er opfundet :-) - sådan en drømmer jeg lidt om...
Jeg synes dog, at jeg er ved at få styr på teknikken nu.
KAM knapperne er også blevet fundet frem til dragten, men der tror jeg altså efterhånden jeg opgiver at sætte dem på ribkanter. De fungerer ikke, de er alt for stramme at åbne. Jeg havde ellers strøget vlies på jerseyen inden jeg satte ribben på, men måske det skal stryges på selve ribben og måske dobbelt lag for at fungere? Nå, men jeg endte med at pille KAM knapperne ud på ribkanterne, selv om det resulterede i små huller i stoffet, og satte almindelige trykknapper i i stedet for. Alternativet kunne måske være at droppe rib og lave belægning i stedet for?

Stoffet er jeg helt vild med. Jeg har set andre på bloggen bruge det og heldigvis fandt og købte jeg det da jeg var i Berlin i marts. Det er fra Znok og hedder vist nok "summer".

Den nye dragt skulle selvfølgelig på på hans fødselsdag :-)
18 kommentarer:

 1. Sikke en skøn dragt - og en skøn model !!!!
  Kan godt genkende det problem med KAM knapper i ribkanterne - det er jeg heller ikke vild med. Problemet er, at de kun fæstner ét sted, hvorimod almindelige trykknapper fæstner hele vejen rundt og dermed sidder meget bedre fast.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Ja, du har nok ret i at det er fordi de kun fæstner et sted - det havde jeg ikke tænkt på. Og så det med at de lukker lidt strammere. Det skal siges at de fungerer rigtig fint midt bag på dragten, hvor jeg har 2 lag vlieseline som forstærkning. Og så er jeg vild med alle de fine farver de findes i.

   Slet
 2. NØJ hvor er den skøn. Har du selv tilføjet knapperne ned langs ryggen? Har nemlig også luret på mønsteret :-) Og efter at have set din, må jeg hellere se at komme igang!!!

  SvarSlet
 3. Tak! Der er også trykknapper ned langs ryggen på mønstret. Efter jeg tog billederne satte jeg en ekstra i nederst, så der er 4 i alt. Jeg ville nok sætte 5 trykknapper i ribben, hvis jeg skulle lave en til - i hvert fald i denne størrelse. Bare et par tips, hvis du kaster dig ud i den.

  SvarSlet
 4. Nåååh..!! Hvor ER det en fin dragt, og fin model.. ;)
  Hvilke trykknapper endte du med at bruge?

  SvarSlet
  Svar
  1. De farvede midt bag er KAM knapper. De sølvfarvede er Prym-knapper.

   Slet
 5. Ejj hvor er han bare sød - med grin, sommerdragt og sand :-D Stoffet er fantastisk sødt og den ser fuldstændig prof ud - virkelig flot :-D
  Mange hilsner,
  Mette

  SvarSlet
 6. Tak! Er det ikke dig der også har syet noget idet stof?

  SvarSlet
 7. Jeg har syet i noget som minder om det - her er det: http://madebymadvig.blogspot.dk/2014/01/jersey-love.html
  Der er så mange fine jersey stoffer - suk :-D

  SvarSlet
 8. Hvor er han bare sød på det første billede. Og rigtig fin dragt. Jeg er også vild med det stof - desværre har jeg kun en lille bitte rest af mit tilbage

  SvarSlet
 9. Tak, Sofie. Så er det måske hos dig jeg har set en dragt i det stof?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne det godt være :) Jeg syede en dragt af det sidste år - som jeg vist frem her: http://sofieskreablog.blogspot.dk/2013/11/sy-til-din-baby-asger-i-sin-sommerdragt.html og her: http://sofieskreablog.blogspot.dk/2013/07/sommerdragt-til-lillebror.html

   Slet
 10. Hvor er den skøn!
  Jeg ønsker mig også inderligt et abonnement på ottobre bladene, indtil videre nøjes jeg med at låne dem på biblioteket og tegne af :)
  Du laver godt nok mange fine sager, jeg bliver nødt til at have din blog på min bloglovin' :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Henriette og velkommen til som fast læser :-) Jeg kan anbefale at have abonnementet - jeg tænker dog at man ikke behøver at have det i årevis, da jeg synes mange af modellerne går igen, f.eks på t-shirts og ens børn bliver jo også større og så kan man prøve de større modeller af. Jo, der er skam mønstre til mange år frem i tiden i bare et blad :-)

   Slet
 11. FIN dragt.
  Hvem der dog havde sådan en lækker babydreng ♥!

  Kh Maj

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Maj. Ja, han er en lækker fyr :-) Tak for dine søde ord - så fandt jeg også din blog!

   Slet