fredag den 1. november 2013

Sy til din baby #1: Babytæppe og bold i patchworkDette projekt startede for et par år siden. Motivationen var, at lave noget med sekskanter. Jeg var inspireret af Lene Speich og Jane Sands rosentæppe fra bogen Sy patchwork. Dog ville jeg starte med et overskueligt projekt, så tanken var at lave et barnevognstæppe, så jeg gik bare i gang uden nærmere overvejelser.
Stykket med sekskanter har været færdigt længe, men det var først da jeg ventede min anden søn, at jeg fik taget mig sammen til at gøre det færdigt her i foråret.


Jeg har pladevat som mellemfoer og fleece på bagsiden. Dog synes jeg, at det er rimelig tykt, så derfor bruges det nu som legetæppe i stedet for. Ja, sådan kan et projekt udvikle sig i løbet af processen.
Farverne på stofferne er inspireret af uglestoffet og det hele er rester af stof til en sengerand jeg lavede til min ældste søn.

Tæppet måler 72x87cm - størrelsen blev bestemt af den rest jeg havde af uglestoffet.
Sekskanterne er syet sammen i hånden over pap og er 5 cm på hver side. Jeg har brugt en særlig tråd til formålet, som ikke så let krøller. Resten af tæppet er syet på maskine.Lagene, som i øvrigt er lagt sammen vha. spraylim, er quiltet sammen rundt om stykket med sekskanter og så har knapperne udover at pynte også den funktion, at de holder lagene sammen på midten. Jeg nænnede ikke at quilte i sekskanterne. Teknikker til håndsyning over pap, lægge quilten sammen og til hvordan man syer foldekanter med skrå hjørner bliver alle gennemgået i starten af førnævnte bog, som jeg virkelig kan anbefale, hvis man vil prøve kræfter med patchwork.Resterne rakte også til en patchworkbold syet af 5-kanter. Der har jeg brugt denne DIY hos Pralerier.

Stoffer:
Uglestoffet, "What a hoot" er købt hos Malika og Rosa (de har det stadig)
Prikkede stoffer fra City Sycenter
Mønstrede stoffer fra Stof og Stil
Rødt med små prikker, turkis fleece til bagsiden og pladevat til mellemfoer fra Stof 2000


8 kommentarer:

 1. Virkelig skønt tæppe! Jeg bliver aldrig træt af sekskanter. Eller patchwork. Det er bare fascinerende :-)

  SvarSlet
 2. Sikke et smukt tæppe :-)) Jeg har stor respekt for patchwork, for jeg tænker at det må kræve virkelig meget tålmodighed - så hatten af for dig! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Ja, det kræver tålmodighed, men det er også hyggeligt og sy'r man i hånden kan man se fjernsyn samtidig :-)

   Slet
 3. WOW et flot tæppe!
  Kh Sabrina

  SvarSlet
 4. Sikke et flot og farverigt tæppe :) kh Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Ja, der er knald på farverne - det gør glad, synes jeg :-)

   Slet