søndag den 2. februar 2014

Månedens nye mønster: januar

Mit januar-mønster er fra Ottobre 6/2013 og er en heldragt syet i str. 80 i blå jersey med turkise stjerner til min søn på snart 8 mdr.

Mønstret:
Jeg synes det var et forholdsvis enkelt mønster at gå til.

Det nye for mig:
var at bruge vliseline. Det brugte jeg til at lave forstærkning ved knapperne. Jeg har før haft uheldige erfaringer med trykknapper der lavede hul i stoffet, når jeg ikke brugte forstækning, så nu ville jeg prøve at lave det ordenligt. Jeg købte noget vliseline i stof 2000 som de anbefalede til jersey.
Ja, og så har jeg fået købt mig noget nyt udstyr…jeg blev altså fristet til at prøve KAM-trykknapper - jeg synes det er så fint, at man kan få dem i så mange farver. Jeg fandt dem her i en tysk internetbutik til en ok pris. Jeg endte med at købe startsættet med tang, 250 knapper, div. tilbehør og en kuffert til at have det hele i. Ja, når men først kommer i gang…
Nu er der så bare det ved det, at jeg synes de er meget stramme at åbne. Jeg synes næsten jeg skal hive og flå i dem med det resultat at stoffet bliver trukket lidt ud af form og jeg er bange for at rive det hele i stykker. Hm, så er det måske ikke nok med den tynde vliseline? Jeg ville bare heller ikke have at det skulle blive for stift...Er der nogen der har prøvet det og har nogle gode tips?
Derudover var det også første gang jeg prøvede at sy ribkanter på efter LaRaLiLs syvejledning til body.
Det synes jeg var en succes. Det kan godt blive endnu mere præcist, men det kommer nok med øvelsen :-)
Så alt i alt er jeg godt tilfreds med resultatet! -og kan anbefale mønstret!

Foran har jeg brugt alm str. trykknapper (T5) og i inderste bensøm har jeg brugt nogle mindre (T8), som dog skulle bestilles seperat.
Stof: Jerseyen er købt hos Tumult - Berlin som er en lille stofbutik i det berlinske kvarter Friedrichshain. De har vist også lidt internetsalg.
Rib fra Stof 2000.

Her er lidt (lettere uskarpe) billeder af modtageren :-) jeg er godt tilfreds med pasformen på dragten. Jeg har med vilje lavet ribben i benene så han kan vokse i den. Størrelsesmæssigt er mønstret ok. Min søn bruger normalt ca. str. 74.

 

4 kommentarer:

 1. hvordan er pasformen så? er den god synes du???

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg synes pasformen er god! Jeg har lige lagt nogle billeder på med min søn i dragten, så kan man bedre vurdere den :-)

   Slet
 2. Hvor er den bare fin! Prøv med noget kraftigere vlieseline, jeg tror den du har brugt er for tynd. Lav evt en lille prøve med forskellig vlieseline så du kan se effekten før du stryger det på.

  SvarSlet
 3. Du har ret, Helle, man bør lave en prøve først. Jeg købte først knapperne da dragten var færdigsyet, så det må blive næste gang. Jeg er i hvert fald blevet klogere :-)

  SvarSlet